Afspraken

Aantal opvangdagen


Bij inschrijving reserveren jullie als ouder het aantal opvangdagen via het opvangplan. Hoeveel dagen jullie kindje naar de opvang komt, kiezen jullie zelf. Maar wij bieden enkel opvang aan voor kinderen die minimum 3 hele dagen of 4 halve dagen per week naar de kinderopvang komen.

Ouders die voor 1 of 2 dagen per week opvang zoeken, kunnen helaas niet terecht bij ons. Ervaring heeft ons geleerd dat 2 dagen vaak te weinig is voor het kind om aan de opvang te kunnen wennen. Dit kan een laag welbevinden als gevolg hebben en dat kunnen we niet rijmen met onze visie.

Ziekte en medicatie


Wanneer het kindje ziek is, kan het best in zijn/haar thuisomgeving worden opgevangen. Rekening houdend met het besmettingsgevaar, komen zieke kindjes niet naar de kinderopvang. Krijgt het kindje koorts in onze opvang, worden de ouders meteen gecontacteerd en wordt er in onderling overleg naar een oplossing gezocht.

Onze kinderopvang dient nooit op eigen initiatief medicatie toe aan de kinderen. Wanneer er toch medicatie gegeven moet worden aan het kind, vragen we om een medisch attest van de behandelende arts.

Wat breng je zelf mee?


In onze opvang is zo goed als alles aanwezig om de juiste zorgen te kunnen geven aan de kindjes. Volgende zaken verwachten we dat de ouders zelf meebrengen.

• koortswerend middel
• knuffel van thuis
• papflessen als je kindje nog geen groente- en fruitpap eet
• reserve kledij